Café Bazar (B) 19.45 – 20.30

Gezellige wereldmuziek. (begint stipt) Het begon tijdens een vredeseilandenreis; samen zingen. Er kwamen folkmuzikanten bij en regelmatig treden ze op voor allerlei gelegenheden. Sommige muzikanten stonden reeds eerder op het podium van FOLK Ruiselede. De naam Café Bazar staat voor een mengelmoes aan liederen en voor veel spontane ambiance en gezelligheid. Vier zangeressen en drie muzikanten: percussie, gitaar, tin whistle, dwarsfluit, mandoline, accordeon geven de muziek een specifieke kleur. Wereldvrede op het podium!  

The Duplets (Schotland) 21.00 – 22.00

Betoverende harpen. In 2010 waren ze onze eerste buitenlandse groep. Voor deze jubileum editie was onze keuze snel gemaakt. Iedereen was toen onder de indruk van deze twee. In 2010 waren ze onze eerste buitenlandse groep. Voor deze jubileum editie was schotse, toffe vrouwen! Hun harp en hun stem, meer hebben ze niet nodig om een zaal, een festival mee te nemen naar een andere wereld. Rustige maar ook zeer ritmevolle nummers staan op hun programma en verschillende CD’s. Voor Folk Ruiselede vliegen ze met plezier de Noordzee over. Mis dit optreden niet.  

Et encore (B) 22.30-23.45

Life is music, music is fun! Door deze groep groeide de interesse in folk en mede hierdoor ontstond FOLK Ruiselede. Et Encore speelt al meer dan 20 jaar op alle mogelijke plaatsen. Café of festival, enkele luisteraars of een paar duizenden, flexibel zoals ze zijn lukt het hen altijd. Hun aanstekelijke folk-rock wordt vast en zeker dé ideale afsluiter. Geniet van deze groep. Geniet van 10 jaar FOLK Ruiselede.  

© 2019 Folk Ruiselede